25 de novembre del 2013

'Castor: la bombolla sísmica', un llibre d'investigació periodística que busca microfinançament a la xarxa


ALCANAR (Montsià).- Edicions Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils impulsen una campanya de micromecenatge per fer possible el llibre 'Castor: la bombolla sísmica', un volum que vol treure a la llum tot el que fins ara s'ha ocultat sobre aquest dipòsit de gas natural situat davant la costa de Castelló i de les Terres de l'Ebre. Des d'avui i durant els pròxims quaranta dies, tothom qui ho vulgui podrà fer una aportació per fer realitat aquest projecte de periodisme d'investigació que serà escrit pel periodista ebrenc Jordi Marsal, corresponsal de l'ACN a les Terres de l'Ebre. Els impulsors s'han marcat com a repte assolir 4.400 euros a través de la plataforma de microfinançament totSuma. Aquest dilluns a la nit ja s'havien assolit els primers 280 euros per al projecte editorial, gràcies a l'aportació de 15 'sumadors'.

Amb aquesta suma de diners s'espera cobrir les despeses necessàries per tirar endavant l'edició d'un llibre, que destaparà "el gran negoci gasista de l'oligarquia espanyola". El llibre analitzarà la gestació del projecte (en plena bombolla del totxo), les maniobres polítiques que van acabar motivant la ubicació del Castor a Vinaròs i l'oposicó ciutadana que de bon principi es va articular entorn de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l'Ajuntament d'Alcanar. La investigació pararà especial esment en l'entramat empresarial que s'oculta darrere de l'empresa promotora, i en especial del paper de Florentino Pérez, màxim valedor del projecte.

A les llibreries, el febrer del 2014

El Grup Barnils i Edicions Saldonar han optat per finançar el llibre a través de micromecenatge perquè consideren que el tema és de màxima actualitat i és urgent que el llibre estigui a les llibreries com més aviat millor. L'èxit del projecte de micromecenatge garantirà que l'autor pugui dedicar-s'hi intensament durant els
pròxims dos mesos, i que la impressió i distribució del llibre pugui realitzar-se en un curt període de temps, que no sobrepassarà el mes de febrer de 2014.

El projecte compta amb diverses complicitats com la del pianista i compositor Carles Santos, el grup autor del videoclip oficial de la Via Catalana cap a la Independència, Pepet i Marieta, i l'Ajuntament d'Alcanar. Els tres col·laboren amb les recompenses del projecte, al qual es pot invertir des de 5 a 200 euros.

'Castor: la bombolla sísmica' formarà part de la col·lecció Periodistes d'Edicions Saldonar, on membres del Grup Barnils publiquen llibres de periodisme d'investigació sobre temes que o bé no han pogut tractar en els mitjans on treballen o bé no han pogut explicar amb prou profunditat. La col·lecció es va donar a conèixer per Sant Jordi amb el llibre 'Et presento el jutge Garzón', de la periodista Sònia Bagudanch.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta