25 de novembre del 2013

La PDE torna a denunciar a Brussel·les que el nou pla de l'Ebre posa en joc el futur del Delta


BRUSSEL·LES.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'ha dirigit aquest dilluns a la Comissió Europea per denunciar els perills del Pla Hidrològic de l'Ebre que preveu aprovar el govern espanyol el mes de desembre. "Simplement els estem avisant que, en nom de la gestió de l'aigua implementada per Europa, el govern espanyol es carregarà el delta de l'Ebre", ha dit el portaveu de la plataforma, Manolo Tomàs. Juntament amb una vintena d'organitzacions ecologistes de tot l'Estat també han presentat el document 'Propostes per a la millora de la gestió de l'aigua a la UE', que suggereix aspectes que la Directiva Marc Actual "no té en compte; com per exemple el tema dels cabals o del fracking".

Diverses organitzacions i grups ecologistes han denunciat aquest dilluns a la Comissió Europea problemes mediambientals de l'estat espanyol. En una reunió amb el cap de la Unitat d'Aigua de la Direcció General de Medi Ambient de la CE, Peter Gammeltoft, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha plantejat la problemàtica del Delta de l'Ebre. Segons ha dit el seu portaveu, Manolo Tomàs, Brussel·les és un objectiu "preferent i prioritari" i la Comissió Europea és "sensible" a la problemàtica que planteja la PDE. "Simplement els estem avisant que el govern espanyol vulnerarà diverses directives europees i en nom de la gestió de l'aigua implementada per Europa es carregarà el Delta de l'Ebre", ha assegurat Tomàs.

El portaveu de la plataforma ha explicat que si el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre s'aprova, com té previst fer el govern espanyol a finals d'any, "no hi haurà ni aigua ni llim suficient per mantenir l'estabilitat" i ha recordat que, en el cas d'aprovar-se, la PDE convocarà la dotzena assemblea de la PDE. "Plantejarem objectius i propostes de mobilització i lluita jurídica i tècnica contra aquest pla perquè el que està en joc és el futur del Delta i la sensibilitat que està demostrant el govern del PP és nul·la, per tant, dialogarem però sense cap tipus de confiança", ha dit.

Ja és la sisena vegada des del setembre de l'any passat que representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre acudeixen a Brussel·les per trobar-hi suport. "Estem intentat que des de la CE es corregeixi el que el govern espanyol no és capaç de fer: gestionar els rius d'una manera que no es perjudiqui els ecosistemes i un en concret, el del Delta de l'Ebre", ha afirmat Tomàs. Amb tot, l'ebrenc admet que si bé la CE no pot actuar fins que no s'aprovi la llei "té un volum d'informació que hem anat avançant que ens ha dit que tindrà en compte i estudiarà per avaluar el pla hidrològic".

La PDE ha viatjat a Brussel·les aquest dilluns també per presentar, juntament amb altres organitzacions ecologistes de l'Estat, un document amb 60 propostes per enfortir la política europea d'aigües i dotar-la d'una major inclusivitat. Així, segons Tomàs, se suggereixen aspectes que la Directiva Marc Actual "no té en compte; com per exemple el tema dels cabals o del fracking".

Convidats per Ecologistes en Acció, entre la vintena d'organitzacions també hi han estat presents Aigua es Vida, Som lo que Sembrem o Grup de Defensa del Ter. Totes les organitzacions participants es dirigiran aquest dimarts al Parlament Europeu per presentar el mateix document.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta