12 de novembre del 2013

ICV reclama un pla d’habitatge i rehabilitació del nucli antic de Tortosa




TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat aquest dimarts que hi ha unes 3.000 cases en ruïna al centre i als barris històrics de la ciutat. Només 24 hores després de l’ensorrament de les tres cases al sector del Garrofer del barri de Sant Clara, Jordan ha comparegut davant del lloc dels fets per tornar a denunciar aquesta situació, “per la perillositat que representa per als ciutadans” i perquè suposa una “imatge molt negativa” de Tortosa i del seu nucli històric. Segons el portaveu d’Iniciativa, el govern municipal de Convergència i Unió no té una política activa per intentar capgirar aquesta situació al nucli antic. Per això, Jordan ha reclamat de nou la redacció d’un pla local d’habitatge, amb un diagnòstic i les actuacions a emprendre.

En la mateixa línia, Jordan ha anunciat que Iniciativa-Entesa per Tortosa aprofitarà el proper ple de l’Ajuntament per proposar la redacció d’un pla programa per rehabilitar cases del centre i del nucli antic, amb la possibilitat d’ocupar les persones que estan a l’atur i que abans treballaven en el sector de la construcció. Les cases serien cedides a l’Ajuntament durant 10 anys, i podrien ser llogades a preus socials tant a joves com emprenedors.

Jordan ha afirmat que l’Ajuntament no pot seguir mirant cap a un altre costat, ja que cada quatre o cinc mesos cau alguna de les cases del nucli antic. I això, segons el regidor d’Iniciativa, a banda d’una imatge negativa de Tortosa, suposa la destrucció del nucli històric i del seu patrimoni, que són un actiu turístic important per a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta