13 de novembre del 2013

L'Ajuntament de Roquetes tindrà un refugi de ratpenats al terrat de l'edifici



ROQUETES (Baix Ebre).- La ciutat de Roquetes tindrà un refugi de ratpenats únic a Catalunya per la seua ubicació: el terrat de l'edifici de l'Ajuntament. El grup ecologista Gepec i l'Ajuntament roquetenc han signat un conveni de custòdia per fer efectiva la instal·lació, que consistirà bàsicament en una caseta de fusta específica per als ratpenats. La iniciativa persegueix un doble objectiu: intentar afavorir la població de ratpenats i, al mateix temps, fomentar la investigació sobre aquesta espècie. Així ho ha volgut destacar el president del Gepec, Andreu Escolà, qui ha remarcat l'originalitat del plantejament. Segons els seus signants, es tracta del primer acord d'aquestes característiques a Catalunya.

El conveni preveu que sigui el mateix grup ecoologista qui faci la gestió d'aquest refugi per un període de quinze anys. Al mateix temps, preveu que si existeix interès per part dels veïns, la instal·lació de refugis es pugui escampar per diversos punts de la mateixa població. L'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha valorat la funció que fan els ratpenats com a depredadors de mosquits i petits insectes, "fet que dóna una millor qualitat de vida als veïns i millora l'entorn".






Imatge Roquetes Comunicació 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta