14 de novembre del 2013

L'Ajuntament de Tortosa i la comunitat musulmana anuncien un acord per traslladar el centre de culte al Pla de l'Estació



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat per representats de la comunitat musulmana Al Fath, ha anunciat aquest dijous al matí un acord per obrir un centre de culte en una nau del polígon del Pla de l'Estació, molt a prop de la via verda del Baix Ebre. "El nou centre de culte musulmà dignifica la seva pràctica religiosa i ens dignifica com a ciutat", ha afirmat Bel durant la compareixença. La mesquita ocuparà ara una nau de 450 metres quadrats, ubicada al polígon Pla de l'Estació, entre Tortosa i Roquetes, al costat de la via verda. Precisament, segons l'Ajuntament, aquesta ubicació a mig camí dels dos municipis ha fet que les comunitats islàmiques de les dues poblacions hagen arribat a un acord per adquirir la nau i fer un únic centre de culte.

En realitat, Bel havia avançat la decisió dimecres al vespre als presidents de les associacions de veïns del Centre-Nucli Històric, el Rastre i Santa Clara, amb motiu d'una reunió convocada amb la màxima discreció. De fet, el trasllat del centre de culte al polígon de l'Estació tancarà una de les principals reivindicacions dels veïns del nucli antic des que la mesquita de la plaça de Montserrat, oberta a la plaça dels Farols des del desembre del 2000, es va quedar petita molt aviat per la gran afluència de fidels.

El local actual, amb una capacitat per a un centenar de persones, no servia per cobrir les necessitats de la comunitat musulmana, que fa anys que calculava que havia de tenir una mesquita per a 600 fidels. A la primavera del 2009, la comunitat musulmana de Tortosa ja va rebutjar la proposta que li havia fet l'Ajuntament de traslladar la mesquita a la zona industrial de Campredó. Però la comunitat musulmana, l'Ajuntament i els veïns del nucli històric de Tortosa sempre han coincidit en una cosa: la mesquita actual no reuneix les condicions mínimes per al culte. De fet, la seua poca capacitat ha provocat que molts fidels haguessen de resar sovint a la plaça dels Farols i ocupant una part del carrer Gil de Frederich.

Valoració positiva dels veïns

Per la seua banda, el president de l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa, Josep Baubí, ha volgut felicitar el col·lectiu musulmà i l'Ajuntament per l'acord assolit. "Finalment, han pogut trobar un lloc digne per resar, perquè la mesquita de la plaça Montserrat era massa menuda i de vegades havien de fer-ho al carrer, amb els problemes que això provocava a vianants i vehicles", ha valorat.

Imatge Ajuntament de Tortosa

4 comentaris:

  1. Que no hi ha prou de locals de culte a Tortosa? Suposo que com als catoliquillos, ho tindrem que pagar entre tots,no?
    Invertir diners per que la gent pugue parlar en lo seu amic imaginari, quina vergonya...

    ResponElimina
  2. Si " les comunitats islàmiques de les dues poblacions han arribat a un acord per adquirir la nau i fer un únic centre de culte " on està la intervenció i/o participació de l'ajuntament. Què, on van, no és un lloc perfectament legal per instal·lar-se ? Que l'ajuntament ha fet alguna re-qualificació per possibilitar-ho ? Què s'han alterat algunes ordenances ? . O simplement s'han fet unes gestions per posar en contacte venedor i comprador, per exemple ? . I si hi ha alguna cosa més, que s'expliqui. De la noticia, al menys, no s'extrau.

    ResponElimina
  3. A les nacions musulmanes també dónen tantes facilitats als catòlics per construir iglésies ???...

    I als catòlics per asistir-hi ???...

    Ho pregunto perque alguna vegada que he passat per la plaça dels farols, segons quins dies i quines hores, semblava més que fèssim una cursa de trial que una pasejada pel carrer del mig ...

    ResponElimina
  4. pues en Barcelona, van a comprar la plaza de toros, y pondran una macro-mezquita, mientras se lo paguen ellos que hagan lo que quieran,¿a proposito?, el solar del antiguo Joaquin Bau, si finalmente no hacen las delegaciones, bien podrian construirse ellos mismos una macro-mezquita, con el minarete y todo, a las horas un "mujaidin" que soltara su letania como se hacen con las campanas de nuestras iglesias..., pareceria como una Jerusalen en pequeño, y mas adelante que se vengan unos cuantos "sefardis" israelitas... y por que no...alguna comunidad de los Tibetanos en el exilio...entonces Tortosa si que seria un patrimonio de la humanidad...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta