11 de novembre del 2013

L'ensorrament de les tres cases al sector del Garrofer de Tortosa fa necessari desallotjar 14 veïns



TORTOSA (Baix Ebre).- Finalment, han estat tres cases les cases s'ha esfondrat aquest dilluns al migdia al sector del Garrofer del barri de Santa Clara de Tortosa. Dos dels immobles situats als números 5 i 7 del carrer Garrofer s'han esfondrat totalment, mentre que el tercer immoble -al número 4 del carrer Progrés- s'ha esfondrat parcialment. En aquestes finques s'estaven fent treballs d'enderroc, ja que els edificis havien estat declarats en runa. Els fets s'han produït cap a dos quarts d'una d'aquest migdia, quan la paret mitgera dels dos immobles del carrer Garrofer s'ha començat a moure i, posteriorment, hi ha hagut l'esfondrament. Els treballadors, alertats pels tècnics municipals, han pogut marxar del lloc i no han quedat afectats. Però una vianant, una dona de 44 anys, ha quedat ferida lleu, per una traumatisme cranial i afectacions a les extremitats, en caure-li al damunt una teula.

Una altra dona, d'edat avançada que viu al carrer Progrés, que és colindant al carrer Garrofer, ha quedat atrapada a l'interior del seu habitatge a causa de la runa acumulada a davant de l'edifici, una construcció antiga amb tres plantes d'alçada. Però al voltant de dos quarts de tres ha estat evacuada. Una jove estudiant d'Infermeria, Loubna Hamdaoui, ha estat testimoni dels fets. La jove ha explicat que ha estat la primera en atendre la dona ferida lleu fins que han arribat els equips d'emergències. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat aquest dilluns a la tarda que la dona ferida lleu es trobava fora del perímetre de seguretat, a uns 15 metres del punt de l'ensorrament, i que ha quedat ingressada unes hores a l'hospital en observació pel cop al cap. Amb tot, Bel ha avançat que ja ha encarregat informes tant als tècnics municipals com a l'empresa encarregada de l'obra per aclarir qualsevol dubte, tot i reconèixer que l'obra era molt difícil "tècnicament". L'alcalde de Tortosa també ha explicat que un total de 14 persones han estat desallotjades dels edificis colindants de forma temporal, ja que els carrers i accessos directes a les seues cases han quedat plenes de runa. Però l'alcalde de Tortosa ha descartat, tot i estar a l'espera de conèixer els informes tècnics, que algun edifici altre edifici haja quedat afectat per l'ensorrament.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta