11 de novembre del 2013

Pallarès eleva fins a 21,6 milions el pressupost de la Generalitat del 2014 a les Terres de l'Ebre

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha fet aquest dilluns una valoració del pressupost previst per la Generalitat pel 2014, després de celebrar la sessió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Pallarès ha detallat que finalment el territori rebrà 21,6 milions d'euros, una mica més dels 18,4 milions anunciats, tenint en compte les inversions no territorialitzades. Així les coses, i prenen com a referència el darrer pressupost aprovat l'any 2012 amb una inversió real de més de 70 milions d'euros, Pallarès ha insistit el pressupost previst per la Generalitat per al 2014 al territori és "l'únic que es pot complir".

 Pallarès ha reconegut que es tracta d'una baixada important respecte el 2012, bàsicament perquè hi ha obres dels regadius a les quatre comarques de l'Ebre fa dos anys s'emportaven la major part del pressupost. Les principals inversions previstes per al 2014 a les Terres de l'Ebre són la comissaria dels Mossos a l'Ametlla (1'7 milions d'euros); el col·legi de Sant Llàtzer a Tortosa (3'6); l'estació d'autobusos a Amposta (1'6); les obres de pàrquing i urbanització de la plaça del carrer Montcada, on s'ha d'ubicar l'edifici de la Generalitat, a Tortosa (1'5); el projecte de remodelació de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre (3'6) o el sòl industrial a Gandesa i a Bot (500.000 euros). També preveu una bona part del pressupost per al pagament d'interessos d'obres ja executades, però que cal fer-ne el pagament.

D'altra banda, Xavier Pallarès ha destacat algunes altres actuacions que no apareixen en el pressupost d'inversions reals, però que augmenten la inversió global del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Entre aquestes actuacions, el delegat del Govern ha posat com a exemple els 40 milions que el departament de Benestar Social i Família destina cada any a les places concertades en residències per a la gent gran, dels centres de dia de gent gran i dels d'atenció a la infància; els 600.000 euros que el departament d'Agricultura destina a combatre la plaga del cargol poma; les obres RAM del Departament d'Ensenyament, que destina el proper any 750.000 euros per al Col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre, o el 500.000 euros que es destinen a l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) per a la navegabilitat fluvial.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta