26 de març del 2014

La Federació de Veïns de Tortosa rebutja el pla de conca i dóna suport a les mobilitzacions de la PDE


TORTOSA (Baix Ebre).- La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha emès un comunicat per rebutjar el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, aprovat pel govern de l'Estat, perquè preveu un cabal mínim per al tram final del riu que és "totalment insuficient i condemna a mort el delta de l’Ebre". La federació, integrada per 11 associacions veïnals del municipi, considera que el pla de conca és "un nou atac" al riu, al Delta i al territori, així com a la capacitat de gestió dels recursos naturals de les Terres de l'Ebre.

"Entenem que, durant tot el procés de negociació promogut per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) no s’ha valorat l’equilibri mediambiental del tram final del riu i del Delta", afirmen. "L’aprovació d’aquest nou pla posa de manifest la falta de diàleg que hi hagut en el procés de participació i la falta d’un criteri tècnic i científic amb la definició d’un cabal sostenible per al tram final del riu i per al Delta", ha afegit la federació veïnals. En el mateix document, la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa dóna "tot el seu suport a totes les actuacions socials i de mobilització que emprengui la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la PDE, per poder aturar aquest pla de la conca, que considerem nefast per al tram final del riu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta