3 de febrer del 2015

Francesc Barbero (ERC): 'A la Ribera d'Ebre som aigua i oli, Esquerra i Convergència'



FLIX (Ribera d'Ebre).- El portaveu d’ERC a la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, ha volgut deixar clar aquest dimarts que els pactes dels republicans per formar governs després de les municipals del 24 de maig es decidiran des del territori. Amb això, Barbero ha remarcat que és difícil que a la Ribera d’Ebre es puga produir una entesa entre CiU i ERC, tenint en compte que al territori són dues forces amb diferents models socials i territorials. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Barbero ha explicat que ERC vol augmentar les candidatures que el 2011 va presentar a la Ribera d’Ebre, i ser presents en una dotzena de municipis de la comarca. Segons el dirigent republicà, un dels objectius principals d’ERC, amb la suma d’independents i col·lectius d’exsocialistes com Avancem, és trencar l’hegemonia que CiU ha tingut en els darrers quatre anys i recuperar el govern de la Ribera d’Ebre.

De fet, Barbero ha acusat el govern de la Ribera d’Ebre de no haver impulsat iniciatives polítiques, així com d’haver rebutjat la majoria de les propostes de l’oposició en qüestions com la gestió dels residus. Segons el portaveu d’ERC, durant el mandat hi ha hagut molt poca sintonia amb CiU, a excepció de temes com el concurs de l’enllumenat públic o l’acord per reclamar el 10% de l’impost nuclear. Així, Barbero ha sentenciat que un pacte CiU-ERC és “l’última de les opcions” a la Ribera d’Ebre, i fins i tot ha comparat les dues formacions amb l’oli i l’aigua, que no es poden barrejar.

En la mateixa entrevista, Barbero ha confirmat que l’actual alcalde de Flix, l’exsocialista Marc Mur, podria ser el candidat de la llista conjunta o de la coalició electoral que ERC i Avancem estan acabant de tancar en aquesta població riberenca. Amb tot aquest escenari, Barbero no s’ha amagat a l’hora de manifestar les seues preferències sobre possibles pactes a la Ribera d’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta