13 de febrer de 2015

Vidal anuncia que Agricultura investigarà el cap dels Agents Rurals a l'Ebre per la gestió del brot de sarna al PortTORTOSA (Baix Ebre).- El director dels serveis territorials d’Agricultura, Pere Vidal, ha sol·licitat a la conselleria l’obertura d’un expedient d’investigació al cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Garcia. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Vidal no ha volgut amagar aquest divendres el seu profund malestar amb el responsable dels Agents Rurals, arran de la polèmica per la gestió del brot de sarna sarcòptica entre la població de cabres salvatges del Port. De fet, Vidal ha dit que com a director dels serveis territorials d’Agricultura està “fart” del responsable dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, perquè durant els darrers tres anys s’ha sentit “observat” diàriament per Garcia. A més, Vidal ha dit que dilluns passat va posar el seu càrrec a disposició de la junta consultiva de la Reserva Nacional de Caça (RNC) dels Ports, però que aquest organisme finalment va acabar demanant la dimissió del responsable dels Agents Rurals.

Vidal ha negat que la Generalitat haja actuat tard i malament en la gestió de la crisi, i ha rebutjat les crítiques de l’Associació Professional d’Agents Rurals i les peticions de dimissió que li han fet des del grup ecologista Gepec i des de la CUP a l’Ebre. El director territorial d’Agricultura ha recordat que no té competències directes sobre els Agents Rurals, i que el seu responsable ha actuat sense seguir les ordres del Departament. Així, ha acusat Garcia d’haver amagat informació sobre el brot de sarna durant quinze dies, amb la intenció de perjudicar la gestió de la Generalitat.

En la mateixa entrevista, Vidal ha recordat que l’anterior director dels serveis territorials, l’ecosocialista Víctor Gimeno, també va tenir molts de problemes amb el cap dels Agents Rurals, fins al punt que va acabar als jutjats. D’altra banda, el director d’Agricultura ha descartat que la sarna haja entrat al massís del Port de manera provocada, i ha remarcat que el problema de fons de la polèmica és si la Reserva Nacional de Caça se gestiona a través dels Agents Rurals o de Forestal Catalana.

Finalment, Vidal ha afirmat que l’aparició de la sarna no beneficia ningú, ni tan sols als caçadors. Però ha assenyalat que la malaltia és un procés natural que les cabres del Port acabaran superant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta