30 de març del 2015

Bel es compromet a convocar una consulta sobre el monument franquista de Tortosa el proper mandat



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha compromès públicament a convocar una consulta ciutadana per decidir el futur del monument franquista del riu Ebre en el proper mandat. Bel ha lamentat el debat cíclic que es produeix entorn d'aquest monument per part "d'aquells que quan van tenir responsabilitat de govern fa vuit anys no van fer-ne res", i ha qualificat la polèmica "d'artificial". Durant una conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes per fer balanç del mandat municipal, Bel, que tornarà a optar a l'alcaldia per CiU, ha assegurat que presentarà abans d'acabar el mandat el nou projecte de piscina municipal, que es materialitzarà durant els propers quatre anys.

Bel ha fet aquest dilluns al vespre balanç del mandat municipal (2011/2015) que és a punt de finalitzar, amb un detallat anàlisi de l'obra de govern, així com de la relació amb la resta d'administracions, la governança i la pròpia gestió de la institució. La conferència, que s'ha fet a la Cambra de Comerç de Tortosa, ha comptat amb l'assistència d'una nodrida representació institucional i de la societat civil, amb la presència dels regidors del Govern municipal, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, la diputada al Parlament Meritxell Roigé, i directors de serveis territorials, entre d'altres.

Abans de centrar-se en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), que segons l'alcalde s'ha executat amb un grau d'acompliment superior al 90 per cent, Bel s'ha referit a la "cohesió, solidesa i transversalitat" de l'equip de govern que ha presidit durant aquests quatre anys, i a l'aposta per la governança, tant a nivell intern com extern, amb accions de millora en participació, transparència i modernització de l'administració. Ha qualificat de "més proper a la ciutadania" el seu mandat, i ho ha il·lustrat amb la relació permanent establerta amb les entitats de la ciutat, especialment les veïnals, a través dels regidors de barri i de les reunions en les quals participa l'alcalde. En aquest punt, ha fet un apunt sobre les mocions presentades al Ple municipal, per constatar que una de cada tres propostes fetes pels grups de l'oposició han estat aprovades.

Bel ha dedicat un capítol a la relació de l'Ajuntament amb la resta d'administracions, que ha fructificat amb diferents inversions, com és el cas del nou embarcador fluvial (Consell Comarcal), la carretera Tortosa-Bítem o la propera reforma del pont de l'Estat (Diputació de Tarragona), la rehabilitació del pont del tren (Estat), o les obres del PINCAT, el centre educatiu de Sant Llàtzer, la nova oficina de turisme, l'Institut Escola de Jesús, el soterrament de la C-12 o el Pla de Foment del Turisme, tot plegat amb finançament del Govern de la Generalitat.

La gestió de l'Ajuntament també ha comportat un apartat íntegre, que l'alcalde ha dedicat a recordar l'eliminació de l'extrajudicial, la reducció de l'endeutament, la racionalització en la despesa, la disminució del cost en càrrecs de confiança i regidors en dedicació exclusiva (817.000 euros menys en quatre anys) i la reorganització de l'organització municipal.

L'alcalde ha centrat la seua conferència a repassar les diferents àrees de govern. Un capítol important ha estat per a l'àmbit de l'Urbanisme, amb la rehabilitació del centre històric via PINCAT, i la resta d'actuacions urbanístiques impulsades per l'Ajuntament a la resta de barris de la ciutat. Aquí ha fet un apunt per destacar l'esforç en el manteniment de la ciutat, amb més de 30 carrers i places asfaltats al llarg de tot el mandat. L'àrea de Serveis a les Persones, en els seus apartats de Social, Salut i Ensenyament, ha ocupat un dels blocs més importants, en correspondència amb complexa situació econòmica que s'ha viscut durant els últims anys. També la Cultura -amb la recuperació del Museu de Tortosa, el Medi Ambient -amb la nova gestió de l'enllumenat públic, la Mobilitat -amb més de 11 quilòmetres de carrils bici de nova creació, la Promoció -amb vora 700 noves places d'aparcament gratuït i dos nous aparcaments soterrats i noves fires sectorials, el Turisme -amb una nova oferta d'equipaments i de promoció de la ciutat, els Esports -amb la nova Base Nàutica i Centre de Tecnificació de Rem, la ciutat cardioprotegida o el nou espai de salut a l'avinguda de l'Estadi.

En el debat posterior, l'alcalde s'ha referit novament al projecte de nova piscina, per dir que es continua treballant en un nou projecte després que l'empresa que havia d'executar l'anterior va fer fallida. Tanmateix, Bel ha reiterat que el seu govern ha estat "l'únic que ha intentat tirar endavant aquest projecte". També ha valorat, a preguntes dels mitjans, l'impacte de les inversions en rehabilitació al centre històric dutes a terme els últims anys, especialment en allò que fa referència a millora de la convivència, així com el pla estratègic, que s'ha compromès a deixar encarregat abans d'acabar el mandat./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

1 comentari:

  1. ...pues yo no lo haria..., quien lo puso si quieren que lo saque, ahora un ayuntamiento por el emperramiento de cuatro, tendra que destinar fondos destinados para hacer aceras en el municipio o en alquitranar caminos rurales que estan muy transitados y hay unos socabones que parecen agujeros de bombas, en desmontar el monumentito dichoso, repito quien lo puso que lo saque (mientras seamos españoles por imperativo legal, una vez obtengamos la libertad perdida en 1714, si combiene que lo dinamiten, seremos nosotros dueños de nuestro destino)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta