30 de març de 2015

Homs inaugura a Santa Bàrbara el nou Parc de la IndependènciaSANTA BÀRBARA (Montsià).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha defensat el dret a la independència davant les crítiques d'inviabilitat tot assegurant que cap dels països de recent creació a Europa vol tornar a l'estat anterior. Segons Homs, aquest rebuig, fruit del creixement "econòmic" i del "benestar" als nous estats, desmunta les teories que relacionen l'independentisme amb "els mals de l'apocalipsi", en referència a les advertències del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. El conseller ha enllaçat aquestes reflexions en el context de l'acte d'inauguració del parc de la Independència de Santa Bàrbara, una obra que considera, "expressa un símbol i una metàfora de com convé fer les coses avui en dia". En aquest sentit, ha recordat que el projecte ha permès generar llocs de treball per als veïns, l'han dissenyat joves arquitectes locals i serà útil per als més joves, amb la construcció d'una pista d'skateboard.

Concretament, l'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, ha explicat que la construcció d'aquest espai verd -presidit per una estelada de grans dimensions-, a partir dels recursos propis del municipi, ha permès que cinc persones a l'atur del municipi hagin pogut treballar durant uns mesos. En total han treballat 25 persones -incloent la brigada municipal i industrials- i la inversió total ascendeix als 90.000 euros

El conseller ha fet les seues declaracions just el mateix dia que el president de la Generalitat s'ha reunit amb el primer ministre d'Eslovàquia. Amb aquesta reunió en ment, Homs ha volgut traçar un paral·lelisme de la situació en el país eslau, independent des de 1993 arran la dissolució de l'antiga Txecosolovàquia, amb les aspiracions polítiques de Catalunya, que estan rebent crítiques des de Madrid amb l'argument que un nou estat no seria viable en termes territorials, poblacionals o econòmics.

Amb tot, per rebatre aquesta tesi, el conseller ha estirat el fil de la història local de Santa Bàrbara, on la referència del nom del parc al concepte "independència" al·ludeix també a la creació del municipi fa gairebé 190 anys. "Sigui en l'àmbit local, quan un municipi s'independitza, o de país, quan apareix un estat nou, ningú vol tornar a la situació anterior", ha afirmat, tot remarcant el "creixement" econòmic, demogràfic i de benestar de la població.

"Això també passa quan ho veiem a Europa. Molts països que s'han creat en els últims 25 anys, que jo conegui, que vulgui tornar a l'estat anterior, sinó que han experimentat creixement econòmic i de benestar, desmuntant les teories de que la independència porta tots els mals de l'apocalipsi. És exactament al contrari: porta progrés, benestar per a la gent i oportunitats per a la població de Catalunya", ha assegurat. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta