11 de juny del 2015

Dues visions periodístiques sobre la nova situació política a Tortosa, amb Josep Baubí i Jordi Duran



TORTOSA (Baix Ebre).- Els periodistes Josep Baubí i Jordi Duran han analitzat aquest dijous a Canal 21 Ebre els principals pactes als ajuntaments del territori, quan falten només dos dies per a la constitució dels nous consistoris. Però sobretot han valorat la situació a Tortosa, un cop que aquesta setmana s’ha signat l’Acord de Governança Estable entre CiU i ERC. Segons Duran, després de la signatura del pacte ha quedat demostrat que, tot i la pèrdua de quatre regidors i la majoria absoluta de CiU, Ferran Bel ha tingut prou cintura política per convèncer ERC a l’hora de garantir la seua investidura. El periodista ha fet notar que l’alcalde ha desactivat un possible pacte d’esquerres i alhora ha tancat amb els republicans un document gairebé de mínims, que és perfectament assumible per part de CiU.

Per la seua banda, Baubí ha assenyalat que el republicà Josep Felip Monclús “no ha volgut ser alcalde de Tortosa”, perquè no s’ha atrevit o potser perquè no estava prou ben preparat per ser-ho. A més a més, també ha dit que Bel tindrà un mandat complicat, perquè haurà de fer moltes concessions a Esquerra, després d’haver governat quatre dels darrers vuit anys amb majoria absoluta.

En la mateixa línia, Baubí ha recordat que Esquerra ha acusat d’unionista el PSC per justificar la seua decisió a Tortosa, mentre que al Baix Ebre han pactat amb els mateixos socialistes el nou Consell Comarcal. Però Duran ha volgut pressuposar que Monclús i ERC de Tortosa deuen tenir molt clar el que ha volgut el seu electorat, i que han actuat estratègicament pel bé del municipi i de la mateixa Esquerra.

Per la seua banda, Baubí ha afirmat que el govern d’esquerres serà una alternativa mentre ERC no s’incorpore al govern amb CiU, i que per tant serà una amenaça sobre Bel. De la mateixa manera, el periodista ha remarcat que en aquest període CiU haurà de renovar el lideratge a Tortosa, ja que Bel no tornarà a optar a la reelecció. Segons Baubí, la regidora Meritxell Roigé “ha de decidir què vol ser quan sigue gran”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta