11 de juny del 2015

El centre d'art Lo Pati comença la segona edició del festival de cinema Paisatge Actor


AMPOSTA (Montsià).- El festival Paisatge Actor ha canviat de dates i programa vuit pel·lícules, entre les quals hi ha l’argentina ‘Jauja’ i l’últim film de Wim Wenders. Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre comença aquest dijous programació de la que serà la segona edició de Paisatge Actor, la Mostra Internacional de Cinema i Paisatge com Actor. Es tracta d’un minifestival de cinema en què el paisatge, més enllà d’emmarcar l’acció, és el punt de partida de la trama o un element determinant en el desenvolupament de l’acció. Això, en el sentit que la narració es veu afectada per allò físic o geogràfic que l’envolta. Un concepte, el del paisatge, que lliga amb la pròpia essència del centre d’art Lo Pati, especialitzat en la creació artística contemporània a partir del paisatge.

En aquesta segona edició, s’han canviat les dates del minifestival, del maig al juny, amb la idea d’ampliar la proposta i fer algunes de les projeccions a l’aire lliure. Així, una de les pel·lícules que es portaran al Paisatge Actor serà ‘Jauja’, protagonitzada per Viggo Mortensen, que es projectarà a la finca Temps de Terra, en una fórmula sopar més cinema a l’aire lliure en un paisatge especial entre Amposta i Freginals. Fins al proper 14 de juny es projectaran vuit pel·lícules, quatre d’elles inèdites a les pantalles comercials- procedents de França, Argentina, Japó, Irlanda, Geòrgia, Xile i l’Estat espanyol, de la mà d’autors premiats i de gran recorregut en festivals de cinema.

Totes les projeccions tenen un preu únic de dos euros, excepte la inauguració, que és gratuïta, i la projecció amb sopar a Temps de Terra, que costa 20 euros. Hi ha cinema de ficció, documental i també animació infantil, i entre les pel·lícules seleccionades, a més de l’argentina ‘Jauja’, també hi destaca ‘La sal de la tierra’, de Wim Wenders. Es tracta del documental que ens apropa a la mirada del gran fotògraf brasiler Sebastiaö Salgado, i la seua recerca dels paisatges verges més espectaculars del planeta, codirigida pel seu propi fill, Juliano Ribeiro Salgado, i el famós director alemany, que torna al gènere després de l’exitosa ‘Pina’. És una de les pel·lícules més fascinants de l’any, estrenada a les pantalles comercials i guanyadora de diversos premis, entre ells el premi Cèsar al Millor Documental i el premi especial del jurat del festival de Cannes, a França.

També hi ha l’estrena de la pel·lícula ‘El tram final’, documental rodat a Deltebre i guanyador del premi al millor director del Festival de Màlaga d’aquest 2015. En aquest film, Òscar Pérez explica que el tram final del riu Ebre és l’escenari i reflex d’una societat que s’enfronta a les crisis econòmica, social i mediambiental. Així, al restaurant Los Vascos han de reforçar el moll de protecció pels temporals, mentre els caçadors reivindiquen el seu lloc a la cadena alimentària. La penya Bous Més que Mai construeixen la plaça, mentre Manolo porta dos anys sense treballar i ja no li queda ni atur.

+Més informació:
-Paisatge Actor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta