11 de juny de 2015

Salut confirma que l'origen del primer brot de gastroenteritis en una casa de colònies del Delta és víric


POBLE NOU DEL DELTA (Montsià).- L'origen del primer brot de gastroenteritis en una casa de colònies de Poble Nou del Delta és víric. Així ho confirmen els resultats de l'anàlisi virològic de la femta dels 43 escolars de Vilobí d'Onyar (Selva), Sitges (Garraf) i Tortosa afectats pel brot el passat 3 de juny. Segons ha informat el Departament de Salut, les analítiques confirmen que més d'un 70% són positius a Norovirs (Genogrup I), un virus entèric que provoca episodis de nàusees, vòmits i diarrees. Salut resta a l'espera dels estudis epidemiològics ja iniciats a l'aigua, als manipuladors d'aliments i als propis aliments per esbrinar l'origen del virus. Fins a conèixer les analítiques de l'aigua i dels aliments per saber si el virus estava present, Salut no descarta tampoc que el brot s'hagi iniciat pel contagi de persona a persona, a partir d'un cas afectat prèviament.

El primer brot va ser el 3 de juny en una casa de colònies de Poble Nou del Delta a la qual es va precintar la cuina fins a conèixer l'origen del brot. Dos dies després, el 5 de juny, es detecta un nou brot de gastroenteritis en una quarantena d'alumnes de la Cerdanya i del Vallès que estaven a la mateixa casa de colònies però també a l'alberg del poble, a 100 metres. En conèixer el segon brot, es van prendre mostres de l'aigua de fonts, piscines i altres indrets on havien estat els escolars sospitant que l'origen fos víric i descartant el bacterià./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta