10 de juny del 2015

El PSC i Esquerra pacten per seguir governant a Sant Jaume d'Enveja



SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- El PSC i ERC tornaran a governar junts a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. De fet, ja ho feien des del 2007, tot i la majoria absoluta dels socialistes. Les eleccions municipals del 24 de maig van donar com a força guanyadora al PSC, tot i que van perdre un regidor, ja que es queden en 5 dels 11 que formen el consistori. En canvi, ERC ha crescut en dos regidors, tot passant d’1 a 3. Per tant, els dos socis del govern a Sant Jaume d'Enveja consideren que la ciutadania aquesta vegada demana més presència d’ERC al govern municipal.

És per això que PSC i ERC a Sant Jaume d’Enveja han arribat a un acord que permet un govern ampli, fort i estable fins al 2019. L’alcaldia serà exercida per l’actual alcalde, el socialista Joan Castor Gonell, sent Joan Salvador Balagué el primer tinent d’alcalde. Les àrees de Turisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pesca i Acció Rural, Esports, Foment empresarial i d’Ocupació, Cultura, Ensenyament i la de Mitjans de Comunicació seran dirigides pels regidors republicans. Els socialistes treballaran en les regidories de Governació, Ciutadania, Hisenda, Personal i Règim Interior, Obres, Urbanisme, Serveis, Comerç, Promoció Econòmica, Fires i Festes, Joventut, Igualtat, Salut i Atenció a les Persones.

Els eixos principals d’aquest acord entre el PSC i ERC es basaran en l’economia local i el treball, la participació ciutadana, la transparència i la identitat nacional. En concret, es comprometen a fomentar l’ocupació i la reactivació de l’activitat econòmica local; impulsar el sector turístic com a pilar fonamental de la reactivació econòmica, incorporant tot el que fa referència al medi ambient, la cultura i l’esport; promocionar els equipaments construïts recentment i fomentar la seva gestió sostenible (Biblioteca, Pavelló Poliesportiu, Centre de Dia, Auditori); aprofundir en accions d’ajuda i atenció a les persones, sobretot aquelles més necessitades; continuar donant suport al teixit associatiu local, intentant que cada dia estiguin més implicats en l’activitat social i cultural del poble; i treballar perquè l’administració local sigui més oberta, més transparent i més participativa. Finalment, també contribuiran a la construcció d’un nou país, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels conciutadans./ Imatge Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta