11 de juny del 2015

Jordi Gaseni serà alcalde de l'Ametlla de Mar amb un govern d'ERC en minoria amb el PSC


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El candidat d'ERC a l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, serà investit alcalde aquest pròxim dissabte després de tancar un acord de govern amb els socialistes de Compromís per la Cala i rebre el suport dels independents de Plataforma Calera -exregidors del PP- que li garantiran un vot favorable a la investidura, però es quedaran fora del govern. El pacte, signat aquest dimecres al vespre, posa fi a dotze anys de governs de CiU. I és que, tot i que el nou candidat convergent, Joan Pere Gómez, va guanyar les eleccions per un estret marge de vots amb cinc regidors, es quedarà, finalment, a l'oposició.

Gaseni, però, haurà de governar amb minoria -els quatre regidors republicans i els dos socialistes-, comptant amb el suport puntual dels dos regidors de Plataforma Calera que, finalment, no s'han afegit. El pacte de govern -de sis regidors en un consistori de tretze- preveu que l'exalcalde i cap de llista del PSC, Antoni Espuny, ocupi el càrrec de primer tinent d'alcalde i assumeixi les àrees d'hisenda, obres i serveis.

També jugarà un paper important, però en aquest cas -almenys, inicialment- des de fora del govern, el també exalcalde pel PP, Joan Font, ara a Plataforma Calera juntament amb la seua filla Marta, elegida també regidora i que donarà el seu vot favorable al nou alcalde al ple de dissabte.

Gaseni, per la seua banda, torna al govern municipal després d'haver pactat amb CiU l'any 2003. Quatre anys després, el convergent Andreu Martí va aconseguir la majoria absoluta deixant els republicans a l'oposició. Segons ha destacat el pròxim alcalde d'ERC, el nou equip de govern a l'Ametlla de Mar serà el primer format íntegrament per partits d'esquerres des del restabliment de la democràcia. / Via ACN / Imatge ERC L'Ametlla de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta