23 de juliol de 2015

Albert Salvadó (ERC) demana dividir el pressupost de la Diputació i recuperar el vicepresident a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Arran de la possible renúncia del govern de la Diputació de Tarragona, presidit per Josep Poblet, a nomenar una vicepresidència per a les Terres de l’Ebre, la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha volgut anar més enllà i el president, Albert Salvadó, ha anunciat diverses propostes per reclamar "el protagonisme, els mitjans i els recursos que les Terres de l’Ebre es mereixen". Segons Salvadó, "fins ara, la Diputació de Tarragona només ha aplicat una descentralització estètica però no real cap a les Terres de l’Ebre, que patim una certa discriminació respecte d’altres territoris". El dirigent republicà ha qualificat d’"inadmissible" la continuada centrifugació que pateixen els organismes de decisió a les Terres de l’Ebre. La decisió de renunciar a la vicepresidència de la Diputació per a les Terres de l’Ebre, segons el president republicà, representa "un retrocés en les aspiracions institucionals del territori que, en cap cas, no pot comptar amb la complicitat dels diputats ebrencs".

Esquerra demana al govern de la Diputació, format per CiU i PSC, que no faci cap pas enrere en el reconeixement territorial i institucional de les Terres de l’Ebre. Salvadó proposa que la Diputació "s’adapti a la realitat territorial de la demarcació i que desplegui recursos, mitjans i gestió a les Terres de l’Ebre, que tenen una personalitat pròpia". En aquesta línia, demana "dividir de manera formal, efectiva, funcional i de pressupost la Diputació de Tarragona en dues parts, per fer, així, l’embrió de la futura vegueria de l’Ebre". Per als republicans, els passos descentralitzadors cap a les Terres de l’Ebre que fins ara s’han fet des de la Presidència de Poblet han estat del tot insuficients.

ERC planteja la proposta amb dos objectius clars: apropar més mitjans i recursos a les Terres de l’Ebre i descentralitzar serveis. Segons Salvadó, per poder fer realitat la proposta republicana, "només depèn que els diputats provincials tinguin la mateixa voluntat política que en el seu moment va tenir la Generalitat per descentralitzar el seu Govern a les Terres de l’Ebre". Aquesta proposta podria ser d'aplicació 'immediata' sense la necessitat de modificar cap llei ni de dependre de cap administració superior, sinó només d'una voluntat política.

Per dur-ho a terme, ERC demana l'adhesió de la resta de forces polítiques i dels agents socials i econòmics del territori. Salvadó ha fet una crida concreta perquè "tots els diputats de les Terres de l’Ebre facin una acció comuna i decidida exigint els recursos i mitjans que al nostre territori pertoquen". Per als republicans, la descentralització de la Diputació de Tarragona no s’ha de fonamentar només en el fet que diputats de les Terres de l’Ebre ostentin càrrecs personals, sinó que el territori rebi de manera efectiva allò que li pertoca per la població i l’extensió que té i representa. Així, per a Albert Salvadó, la delegació de la Diputació que existeix avui dia a Tortosa ha de "deixar de ser un simple decorat i dotar-la de recursos i mitjans".

La proposta d'Esquerra consistiria en una modificació de l'estructura organitzativa de l'ens provincial que passaria a tenir un vicepresident delegat a l'Ebre així com un diputat delegat de cadascuna de les comissions i àrees tècniques de la Diputació. Aquesta descentralització es faria a partir dels diputats ebrencs. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta