22 de juliol del 2015

'Vine i deixa't seduir', article d'Enric Roig


Estem a poques hores perquè es tornin a obrir les portes d’una nova edició, la vintena, de la nostra Festa del Renaixement. Una festa que entre tots els tortosins i tortosines hem fet nostra i amb la qual volem obrir-nos i obrir la nostra ciutat a aquells que vulguin conèixer el nostre passat i l’esplendor d’una ciutat al segle XVI.

Ja conto les hores que queden per tornar a sortir al carrer i sentir aquella olor, aquell soroll, aquell ambient, que impregna la Festa. Sentir el bullici, veure els edificis engalanats, la gent vestida d’època, els músics i artistes que omplen els carrers amb el seu art, la vida als campaments, en definitiva, la Festa.

Una festa que ja ha fet vint anys i que en el seu recorregut fins aquí ha anat creixent, incorporant espectacles i actes propis, descobrint espais, explicant-nos la nostra història a través d’exposicions, col·loquis i visites guiades. Una Festa que ha aconseguit importants distincions a nivell nacional.

Per això, espero que aquesta vintena edició, que coincideix amb efemèrides com la dels 500 anys del naixement de Santa Teresa de Jesús i la celebració en algunes ciutats dels 500 anys de la mort de Ferran d'Aragó, sigui un punt d’inflexió perquè la Festa continuï creixent i esdevingui un dels principals elements de promoció econòmica, turística i cultural de la nostra Tortosa. Perquè com he defensat moltes vegades, la Festa del Renaixement és la festa dels tortosins per a la gent de fóra, per mostrar el nostre ric patrimoni, les nostres costums, els nostres productes, el nostre tarannà.

Per tant, amb aquestes paraules us encoratgem a deixar-nos seduir per la nostra Festa del Renaixement, a que gaudim d’ells, ens vestim d’època, engalanem les nostres cases i balcons, sortim al carrer, xalem i cridem amb força sempre:

Terra d'aigua
Terra d'un riu
Visca la Vegueria de Tortosa!

Enric Roig Montagut
És exdirector de la Festa del Renaixement i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta