7 de juliol del 2015

Esquerra rebutja amb CiU la moció de Movem per reduir la zona blava



TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest dilluns a la tarda es va celebrar el primer ple ordinari del nou mandat a l’Ajuntament de Tortosa, amb les primeres picabaralles. El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, va recriminar a ERC que no votés a favor de la moció presentada per eliminar l’ampliació de la zona blava, efectuada pel govern de CiU en l’anterior mandat, al barri del Temple i també per les tardes i els dissabtes a Ferreries. El portaveu d’ERC, Josep Monclús, va defensar que els places de zona blava afavoreixen la rotació i l’activitat comercial. Per Jordan, els republicans van perdre l’oportunitat d’aconseguir allò que defensaven fa un any per convertir-se en la “crossa de CiU”.

La proposta va ser rebutjada amb els vots de CiU i ERC, el PP es va abstenir i la resta de grups van votar a favor. També es van debatre les mocions del grup de Movem Tortosa i el PSC, que a darrera hora es van presentar com a una única proposta, per a l’obertura de menjadors per a xiquets durant tot el període de vacances escolars a Tortosa. Ara bé, minuts abans del ple ERC va anunciar un acord amb el govern municipal de CiU per tal de cobrir també durant el mes d'agost les necessitats alimentàries d’aquests xiquets mitjançant una aportació suplementària a les famílies a través de les entitats socials que gestionen el Banc d'Aliments. Els republicans també van explicar que s’està treballant per tal d'incloure al PAM i als pressupostos de 2016 l'ampliació del servei de campus de cara al proper estiu. La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, també va rebutjar que s’hagi limitat el nombre de places de menjador infantil d’estiu.

Sí que es va aprovar una proposta del PSC per a la creació d’una taula de partits i agents socials que impulsi de manera immediata el desenvolupament i implantació del pla estratègic de les Terres de l’Ebre. El portaveu del PSC, Enric Roig, va lamentar les abstencions dels regidors de la CUP i el PP i va demanar al govern municipal que faci complir la moció aprovada.

També es va aprovar el Pla econòmic-financer 2015-2016, que el govern de l'Estat estableix com a obligatorietat a totes les administracions locals. El portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, va ser l’únic que va votar en contra i va qüestionar l’increment dels serveis de la Gesat, la societat que gestiona l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

L'alcalde, Ferran Bel, va ser molt crític amb l'anomenada "regla de la despesa" i va negar cap desviament de pacients. / Via Canal 21 Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta