7 de setembre del 2015

L'Eufònic dobla el nombre d'assistents i triomfa amb la incorporació dels nous espais


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El festival Eufònic, Arts sonores i visuals a les Terres de l’Ebre, va tancar diumenge la seua quarta edició amb la tradicional musclada musical al Xiringuito de la Costa, amb Meneo, tot un volcà d'energia que va oferir una explosiva mescla de cúmbia i electrònica. Els tickets per la cloenda es van esgotar al segon dia de posar-se a la venda, a principis de juliol, tota una premonició de l’espectacular resposta del públic, que aquesta quarta edició del festival dobla l'assistència i, sense que s’hagin comptabilitzat els assistents a les exposicions i instal·lacions que es poden visitar fins a final de mes, la xifra d’assistents ha arribat gairebé a les 4.000 persones que han omplert totes les activitats i han convertit en un èxit la incorporació de nous espais com el Mercat Vell i els Ullals de Baltasar.

Segons l'organització, han estat quatre dies d’activitat frenètica i d'un nivell artístic de gran qualitat, amb propostes que han sabut arribar a un públic divers atret tant pel contingut més experimental i radical del festival com les actuacions de Rubén Patiño, LCC o Fäustino al Mercat Vell; l’espectacle inaugural de Montgomery amb la companyia de dansa de Teresa Navarrete; o les propostes estrictament musicals d'Hidrogenesse, Boreals o beGun. Espectacular va ser l’acollida del públic al vermut musical del dissabte als Ullals de Baltasar, un espai únic dins el Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb les actuacions d’Amatria i Orange Broek; i fins i tot propostes més minoritàries com l’excursió sonora a La Foradada de Vicent Matamoros o el treball amb les ulleres EPSON de l'artista canadenc Diagraf van reunir un públic àvid de noves experiències.

Els concerts més intimistes a l’Església Nova de Maria Rodés, Edu Comelles i l'espectacle audiovisual de Combray amb Alba G. Corral van esgotar les entrades. També cal destacar la gran afluència de públic a les inauguracions de les instal·lacons artístiques de Playmodes al Castell de Miravet o Jan Mech a l'Antic Molí d'Oli d'Ulldecona Eufònic consolida el seu discurs transversal entorn a les arts sonores i visuals i l’afiançament de la seva proposta escampada per diversos llocs del territori amb Sant Carles de la Ràpita com a punt neuràlgic. Tot i que el festival ja ha acabat, encara queden obertes algunes de les instal·lacions que han format part de l’Eufònic 2015. Així Nautilius de Xavi Lloses es podrà visitar fins al 19 de setembre a la sala d’exposicions de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa, igual que l’exposició #digitallandscapes, a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta. La instal·lació “Últim esforç Rural II” de Peter Bosch i Simone Simons es podran visitar fins al 20 de setembre al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita, respectivament.

D’altra banda, el mes de desembre com ja és habitual, l’Eufònic experimentarà la seua versió urbana a l’Arts Santa Mònica de Barcelona els dies 10, 11, 12 i 13 de desembre. / Imatge Sirga Comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta