9 de setembre de 2015

Vila demana 'valentia' a Foment per lluitar contra la mortalitat a l'N-340 a l'Ebre, però Pastor no concreta mesures


BARCELONA.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reclamat "valentia" al ministeri de Foment per estendre la prohibició de circular camions de l'N-II a Girona a altres vies del país, com l'N-340 a les Terres de l'Ebre, que ha estat l'escenari d'un nou accident mortal en un xoc entre un turisme i un camió aquest dimecres a primera hora. Durant una jornada sobre 'Infraestructures a Catalunya', organitzada per 'Expansión' i el Santander, el conseller ha recordat "l'èxit" del que ha anomenat "model Girona" i ha suggerit que també es bonifiqui el pas del trànsit pesat per l'autopista dels camions desviats de les carreteres nacionals que pateixen més sinistralitat.

Per la seua banda, la ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha mostrat disposada a negociar amb la Generalitat una solució per resoldre els problemes de sinistralitat que arrossega la carretera N-340 a les Terres de l'Ebre. La ministra ha recordat l'acord amb la Generalitat per bonificar el trànsit de camions pesats per l'N-II a Girona, que ha tingut uns resultats "extraordinaris", i s'ha mostrat partidària de negociar amb la Generalitat alguna solució per l'N-340, tot i que no ha avançat si s'oferiran bonificacions als camions per circular per l'autopista.

Pastor ha explicat que Foment està treballant en diversos punts de la carretera N-340, redactant el projecte de desdoblament de Tarragona cap al nord, que s'ha de licitar el 2016, i amb pressupostos previstos per iniciar la construcció de diverses rotondes en direcció al sud, especialment en punts d'especial incidència del trànsit pesat. Pastor ha recordat que el sistema d'incentius al trànsit pesat per utilitzar l'autopista en comptes de l'N-240 entre Lleida i Montblanc és una "experiència pilot" i caldrà veure els resultats que deixa aquesta prova. / Via ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta