4 de novembre del 2015

Deltebre impulsa uns pressupostos participatius i porta a debat el model de festes



DELTEBRE (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Deltebre busca la complicitat de la ciutadania per decidir les accions que cal prioritzar en els pressupostos de l'any vinent. Donant compliment a un dels eixos del programa electoral amb el que CiU es va presentar a Deltebre, a partir d'aquest dijous i fins el 22 de novembre, els ciutadans majors de 16 anys i empadronats al municipi podran fixar l'ordre de prioritat de les inversions. Les votacions, que es podran registrar a l'Ajuntament o a través de la nova web, inclouen un apartat específic sobre el model de festes. El govern també vol copsar si hi ha majoria per afrontar un canvi en l'actual model de festes de 14 dies i solapades entre elles: les de Deltebre, les de La Cava, i les dels diferents barris. L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que el govern aposta per racionalitzar les festes mantenint uns dies de festa propis a cada zona, reduint-los i evitar els solapaments. S'implementaria durant els pròxims tres anys i s'avançaria cap a un model de festes amb un catàleg molt orientat al turisme. Ara bé, Soler ha deixat clar que no promourà un canvi sense consens polític i l'aval dels veïns.

Les votacions de la de pressupostos participatius es dividiran en cinc grans àmbits: imatge del poble, cohesió i projecció turística del municipi, el Deltebre del futur, premis i reconeixements, i actuacions urbanes. A cadascun dels àmbits hi ha nou actuacions i el ciutadà haurà d'atribuir un import d'1 euro a 500 euros a cada proposta. L'alcalde ha explicat que les actuacions que s'han inclòs formaven part del programa electoral i que el que volen és que la gent decideixi on cal invertir més.

D'altra banda, l'Ajuntament de Deltebre ha presentat públicament la renovació de l'escut del municipi, així com el nou emblema i la nova pàgina web. Pel que fa a l'escut, s'ha modificat lleugerament seguint la descripció original amb l'objectiu d'unificar la imatge de l'Ajuntament que, actualment, tenia fins a sis variacions. Pel que fa a l'emblema, s'ha optat per un cor, símbol de ser la capital del Delta, format per espigues d'arròs que es reflecteixen a l'aigua. S'ha escollit també el color ocre com el que té l'arròs quan està madur. D'altra banda, aquest dimecres, l'Ajuntament ha posat en marxa la nova pàgina web amb nous continguts i un apartat dedicat a la participació ciutadana. A finals d'any, s'estrenarà també el nou portal de la Transparència. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta