16 de desembre del 2015

Anar en tren de Tortosa a Barcelona costarà 13,50 euros el 2016, el mateix que el 2012



TORTOSA (Baix Ebre).- A partir de l'1 de gener, el preu dels viatges en tren des de Tortosa a Barcelona serà de 13,50 euros, per sota dels 15,35 euros que es van aplicar a principis del 2014 i que van provocar la mobilització de les Terres de l’Ebre per uns trens dignes. Per tant, anar i tornar des de Tortosa fins a la capital catalana tornarà a baixar de la barrera psicològica dels 30 euros. De fet, es torna a la tarifa del 2012. Així doncs, els preus del bitllet senzill de les linies R15 i R16 es rebaixaran entre un 12 i un 20 per cent. La mesura, anunciada aquest dimecres pel departament de Territori i Sostenibilitat, pretèn acabar amb les actuals diferències tarifàries dels serveis de Renfe que comuniquen Barcelona amb poblacions de fora del territori català, on la competència del règim tarifari correspon a l’Estat. Les noves tarifes a les línies R16 i R15 són les següents:


El Departament de Territori i Sostenibilitat rebaixarà a partir de l’1 de gener les tarifes en els trajectes entre Barcelona i les Terres de l’Ebre, és a dir, les estacions de les línies R15 i R16 amb parada als municipis ebrencs. Així, s’estableixen uns preus específics del bitllet senzill i del Bono Exprés. Pel que fa al bitllet senzill, s’equiparen els preus del viatge Barcelona-Ulldecona i Barcelona-Riba-roja d’Ebre amb els de Barcelona-Vinaròs. I Barcelona-Faió-La Pobla de Massaluca amb els de la tarifa de Renfe a la resta de l’Estat espanyol, amb el descompte d’anada i tornada. Aquesta equiparació suposa un descompte del 20,18% en el preu per viatge entre Barcelona i Ulldecona-Alcanar-La Sènia i Barcelona-Riba-roja d’Ebre, i del 12% en la resta de relacions. En consonància amb els nous preus dels bitllets s’ajusta també el preu dels abonaments de 10 viatges en aquests recorreguts.

La mesura, reclamada pel territori, es pren per acabar amb les actuals diferències tarifàries dels serveis de Renfe que comuniquen Barcelona amb poblacions de fora del territori català, on la competència per a la fixació del règim tarifari correspon a l’Estat. La resta de tarifes de tots els serveis Regionals de Catalunya queden congelades per al 2016, segon ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila./ Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta