5 de novembre del 2006

Ja hi ha tripartit i ERC tornarà a reclamar la Delegació del Govern de l'Ebre

Acabo de llegir a Vilaweb que Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet públic aquest vespre que ERC ha decidit reeditar el tripartit. Ho ha justificat dient que tant CiU com líders destacats del PSOE i el PP apostaven per formar un govern sense presència d'Esquerra. Els detalls i el repartiment de càrrecs encara no s'han fet públics, però sembla segur que Carod no ocuparà la conselleria primera. Personalment, m'ha sorprès que s'hagi anunciat tan ràpidament la reedició del tripartit, ja que les diferents informacions off the record asseguraven que l'anunci seria oficial demà, dilluns, o dimarts com a molt prompte. El que sembla clar és que ERC tornarà a reclamar la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ja que la cúpula ebrenca del tripartit considera que n'ha tret molt bon partit, segons han interpretat a partir dels últims resultats electorals al territori. D'altra banda, divendres em comentaven que ERC vol que Lluís Salvadó torni a ocupar el despatx del Palau Abària. Amb tot, saben que potser els costarà convèncer el rapitenc, que ara es troba molt a gust treballant al sector privat. L'altra opció seria que ERC, si s'acaba quedant la Delegació, nomeni una altra persona que vulga promocionar. Em vénen al cap alguns noms, però no en diré cap per si les mosques...

16 comentaris:

  1. Larga vida al tripartito y espero que no nos arrepintamos. Felicidades.

    ResponElimina
  2. Estos d'ERC ja em comencen a preocupar seriosament. Admeten que tothom és lliure de pactar en qui vulgue, no puc entendre de cap manera el següent:

    1er.- PSC-PSOE es carrega a Carod de conseller en cap
    2on.- PSC-PSOE fot fora del govern a ERC pel vot contrari a l'Estatut (ara resulta que els d'ERC entren per desenvolupar l'Estatut que varen votar en contra en el seu dia)
    3er.- Les bases d'ERC s'han cançat de dir que ni en broma fer a Montilla president de la Generalitat (tots tenim amics a ERC)
    4at.- CIU ofereix conselleria en cap a Carod i la meitat de les conselleries del nou govern, és a dir, govern paritari, i ERC pacta amb el PSC-PSOE una vicepresidència compartida, donar més poder a Montilla i menys conselleries al govern.
    5è.- ERC acaba fent president de la Generalitat a una de les mans executores de les polítiques del PSOE a Catalunya: PEPE MONTILLA.

    Tot plegat incomprensible, bé si no és per mantindre les cadires a tot preu i fòbia contra CIU.
    Una llàstima, ja que erem davant d'una situació històrica, una oportunitat única de pacte CIU-ERC.

    ResponElimina
  3. Que fort! Montilla president, merad merda merda. Que collons foten los d'ERC?.
    Això és una putada molt grossa al País.

    ResponElimina
  4. Això vol dir que ERC passa a ser la segona marca blanca del PSC-PSOE, després d'ICV. Quin poc sentit de país, fer president Montilla!

    ResponElimina
  5. I vatros los de CIU, perquè vos rasgueu ara tan les vestidures?
    Quí va ser el primer en volguer pactar en PSC? I quan Montilla vos va dir que no a la cara, vau corre a parlar en Carod!
    Ja vos la ha pegada bé lo Zapatero, ja!. Que no sabeu que és un traïdor com vatros? Tots los polítics sou uns impresentables i tan vos hi fot lo pais.
    Tots mos hau traicionat!
    visca Catalunya lliure!

    ResponElimina
  6. Jo em pensava que tu també ets política, Comedianta...

    ResponElimina
  7. Montilla es una vergonya per a la història de Catalunya. ERC només pensa en les cadires.
    Gustau no crides el mal temps que ja tenim prou desgràcies

    ResponElimina
  8. Quan me referia als polítics volia dir als que tenen lo poder de pendre desicions i fer lo que vulguen en los nostres vots.
    Des de el moment que tenim opinió i anem a votar, podriem dir que ja som polítics però en estos moments me referia als altres.
    La manifestació per al dijous se manté com a protesta al tripartit!

    ResponElimina
  9. Unióxtortosa = CIU, a l'oposició i si pot ser 23 anys.

    ResponElimina
  10. Unióxtortosa = CIU, a l'oposició i si pot ser 23 anys.

    ResponElimina
  11. Us en recordeu d'aquell eslògan "Pel seu futur venen lo teu". Pos això és lo que ha fet ERC fent president a Montilla.

    ResponElimina
  12. Penso, com ja he comentat al meu bloc i en una entrada del de la Comedianta, que CiU ha fet números per no aconseguir un acord: Confidencial CAT (tres perdedors conspiren per aconseguir el poder!!!), la negociació de l'Estatut, el soroll al voltant del govern durant tota la legislatura, les intencions de ressucitar projectes de transvasaments (interconnexió, Roina).

    I ERC pactant un nou tripartit està seguint la línia política iniciada -com és normal-, compleix amb allò que CiU ha d'estar-se una bona temporada a l'oposició, etc.

    ResponElimina
  13. Veig molts pocs arguments per defensar la barbaritat que ha fet Esquerra en fer president al pesoevista de Montilla.
    Traïció a Catlaunya. Ni més ni menys.

    ResponElimina
  14. unioxtortosa no és igual a ciu, companys, aneu una mica despistadots!.

    Ara bé, el que si és cert, és que preferim un govern CIU+ERC que no pas un nou tripartit. I el que si rebutgem frontalment és que Montilla sigui el president de Catalunya (sucursalisme del PSOE).

    ResponElimina
  15. Home, no siguis babau, que no veus que els que volien pactar amb el PSOE eren els de CIU. En canvi el PSC a pactat amb ERC i IC plantant als del PSOE i als de CIU. Justament el sucursalisme del PSOE que denuncieu us porta a l’oposició, no volgué enganyar a la gent del territori. Ja us coneixem prou...

    ResponElimina
  16. A les pròximes eleccion CiU presentarà a l'altre presi "guapo", de catalunya a Joan Laporta, ja voreu. És el perfil que buscaven en Mas, i els ha sortit malament.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta