18 de setembre del 2008

Bel fa una crida a la calma després dels incidents juvenils de Tortosa

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va fer ahir una crida a la tranquil·litat «de tothom», després que la policia local haja tingut constància que s'ha convocat una nova concentració juvenil, com a conseqüència dels incidents de divendres i dissabte a la zona de locals d'oci nocturn. La concentració ha estat convocada, a través de fotoblocs d'internet, pel dissabte a dos quarts de sis de la tarda, a la zona lúdica propera al velòdrom municipal. Bel va remarcar que si algú vol manifestar-se ha de fer-ho dins de la legalitat, però que l'Ajuntament permetrà la concentració. L'alcalde va voler posar «una mica de sentit comú» i va fer una crida a la calma, «sobretot dels pares», ja que molts dels joves són menors. Bel va tornar a descartar un dispositiu especial per dissabte, ja la policia local té «tota la confiança» sobre la gestió del tema. De fet, la policia ja ha identificat els dos presumptes autors de l'agressió d'un jove, divendres. A més, l'endemà els agents van haver de protegir-los quan centenars de joves van concentrar-se a la sortida d'un bar per enfrontar-se, ja que els acusen d'haver comès petits robatoris i agressions.

El Punt (18-Setembre-2008)

12 comentaris:

  1. El tema de la conflictivitat social es molt greu i te molts de condicionants i te moltes raons, peró crec que a Tortosa fa molt temps que s'esta coent una mar de fons que aquestes festes ha tingut una, ja veurem i desitjo que quedi amb aixó , eclosió aguda.
    Ara fa un any i mig més o menys en plena campanya electoral la gent de CIU va fer una campanya molt dura fomentant comportaments i acusant de tots els mals de la ciutat als nouvinguts frases com

    -"ja masa moros"
    -"hem de netejar els carrers de inmigrants"
    -"el govern actual(PSC+...) fomentar i per que no dir-ho estimular aquest fenómen a la nostra ciutat per aconseguir arribar a no se quants habitans a la ciutat per trencar un suposat status quo"
    Son coses que es van sentir i la gent de bona fe ho recordem.
    Sense voler acusar a ningú de res es bo que recordem que les primeres accions dutes pel nou govern de CIU+ERC van anar encaminades per aqui l'ordenança de locutoris, l'enduriment del padró, etc.
    I aquestes festes ens trobem amb aquesta situació que potser no te cap arrel en lo que s'ha exposat peró cal dir que des de sempre aquest govern de CIU+ERC ha manifestat una olor de ranci i xenofog i també racista.
    La solució no se quina es pero en tot cas no pasa sols per la policia, ni la vigilancia, cal gastar més diners en educació social, integració etc.
    Peró mai donar la raó als camorristes de barri que no son capaços de veure més enllà del seus problemes i molt menys criminalitzar cap colectiu, quan es fa aixó no se solucionar res en tot cas fas més gran el problema i crees victimes i botxins.

    ResponElimina
  2. No estic d'acord Pere amb la insinuació perversa que el que va passar el dissabte és culpa de la xenofòbia. No importa el color de la gent, quan aquesta coacciona, roba i agradeix altres persones. Però sembla últimament que si la gent que és extrangera i fa barrabassades, si les critíques ets un xenòfob. Crec que si haguès passat la mateixa situació, en que aquests violents haguessin estat d'aquí la gent al final per l'excés de pressió (és a dir tindre els d'allons plens)haurien reaccionat de la mateixa manera.
    Per altra banda estic completament d'acord en que s'han de treballar més en polítiques d'integració però no per això els que siguin violents i no respectin la llei han de quedar sense castig legal.
    A més el carrer San Blai i tot el que és la periferia no és una zona en la que portaria a passejar tranquil algú a les 12 de la nit d'un dimecres qualsevol, i el més fort és que és un secret a veus a Tortosa i no es fa res per solucionar-ho.

    ResponElimina
  3. Pere; menys mal que no volies acusar a ningú...Al cap i a la fi els culpables son els que deliqueixen no?

    ResponElimina
  4. a veure nois aclarim una cosa, lo dels incidents al berenguer IV, es facil...
    son NENS (esl agresors), que a la majoria han fotut fora de l'escola, (aquells que vivien a l'antiga central lechera, i la policia va fotre fora), son nens que els pares han educat MOLT MALAMENT, son nens, que estarien millor a un centre de menors, son nens que amparats per la llei fan el que els hi passa pel forro, son nens, que influènciats per la tele, el cine i tota la MERDA que consumim han adoptat una postura davant la vida i la volen defensar, i ningu els hi ha dit que es incorrecta (bueno ara els hi diran a pals)....son nens que fan que els altres nois de tortosa no denunciin a la policia amb amenaçes...pregunteu als vostres fills i veureu...s'ha densenyar a aquets nens, i si no ho fem ja ho fara la massa...per mala sort (i potser es tard, i els pares d'aquests JA ELS HAGUESSIN POGUT EDUCAR UNA MIKA MILLOR)

    ResponElimina
  5. En resposta a Pere, sempre respectant la seva opinió acusadora cap a un govern municipal que no és del seu gust polític, afegiré la meva opinió acusadora als al menys tres governs mnicipals anteriors (i no recordaré aquí els colors polítics) perque aquesta situació s'arrossega coma mínim des de que un regidor va encetar una política de bars (per dir-li així) que evités que els joves surtissin a la carretera i patissin més accidents... com si no agafessin el cotxe ara. A més, la major part d'aquells bars eren regentats per empresaris ben vistos per determinats polítics i/o administració. Sigui com sigui, el que mai ha fet el municipi és fer-se clarament present a les nits als carrers de bars i usar força que la Justícia li confereix per garantir la seguretat de les persones i dels objectes, el descans dels veins i la salut de tothom. Diguin el que vulguin, però les forces públiques ni es personen quan se'ls demana... tenen altres tasques, no ho negaré. De tot plegat, recordo, tots els colors de les bancades municipals en tenen responsabilitat; també els preferits de Pepe i no poca.

    ResponElimina
  6. Ja veig, preteneu que tortosa es converteixi ja definitivament en una ciutat dormitori, clar que vosaltres ja sent gent gran heu sortit el que volieu i mes, ara els jovens no poden, bueno, no m'hi oposaré. de moment no tinc fills que es puguin matar tornant d'amposta tot cegos i amfetaminats.
    estik trankil...i vosaltres?

    ResponElimina
  7. Totalment d'acord amb pere, les insinuacions xenofobes calen com la pluja fina a l'inconscient col·lectiu, quan es diu que cal netejar els carrers de persones algun torrat pot interpretar-ho literalment i passar una desgràcia. Dit això no sé si algú de CiU va dir-ho però no m'estranyaria gens, la dreta (espanyolista o catalanista, m'és igual) sol usar aquests arguments per guanyar vots.

    Carlos, si els que fan barrassades fossin bombers, criminalitzaries al cos de bombers ?

    ResponElimina
  8. pub cool, ho dius seriosament tot això?. Estas segur que la teva preocupació pels joves que van a Amposta no tinguen un accident, es per ells? o per que no van al teu local?. Estas segur?.
    Jo no se el que passa a Amposta i al local per excel·lència que tots coneixem i jo no nombraré, pero el que em diuen els que hi van es que l'alternativa d'aquí es l'altra sala que també tots coneixem, i que problemes, al menys al local, doble aqui que a Amposta, una altra cosa es la carretera, pero si anem a les estadístiques potser veuríem que d'immensa majoria d'accident de la nit son pel binomi alcohol/jove, mes que les altres drogues.

    ResponElimina
  9. Lluís no se si m'he explicat prou bé al meu missatge però quan hem refería a tots el colors també hem refería a tots els oficis. Possiblement amb els bombers encara més perqu+e se suposa que són un cos per a servir a la ciutadania. I qui diu bombers diu qualsevol altre cos de servei públic, que no s'ho preguin com a res personal. Però tot això és demagògia.
    És tan senzil com "qui la fa la paga", per la via legal obviament i sense cap dubte, però el que no pot ser és que la gent que fa "barrabasades" quedi impune.

    ResponElimina
  10. A més jo en el primer missatge no he criminalitzat a tothom, sino simplement als que han fet la barrabassada, per tant no li veig cap lògica al exemple que fiques dels bombers. Si algú ha fet una cosa no es pot criminalitzar al colectiu al qual pertany, el que si que ha de pagar és qui l'ha fet. Però en cap linia dels meus comentaris passo de la part al tot, per tant crec que el teu exemple està fora de lloc.

    ResponElimina
  11. be nomes intentava fer vos veure que no som satanás com vol fer veure mes d'un jo crec que els que venen al pub vindran i punt, cadascú que vagi on ell cregui que hi pega.no tothom pega al pub on jo hi curro.ja sigui per ells mateixos per la musika que posem, que no es precisament assequible a tothom (en divenderes sempre concert, per ex...no a tots els hi agrada). i molta musika alternativa.
    jo l'unik ke dik es que som una alternativa sana (dins del que cap)on la gent es pot divertir,i que se jo NO EM QUEIXO pero el meu sou el trek d'aqui i no es facil treballar mentre la gent es diverteix, i chec pos que a les ciutats hi ha llocs d'oci i en aquest cas a tortosa es va fer allí, i no es pot fer molt

    ResponElimina
  12. Escolta escolta .....Que vol dir que tothom no hi pega al pub que tu treballes? S’ha d’anar vestit d’etiqueta? Es un club privat? La declaració de renda ha de donar positiva? Així penses fer calaix?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta