1 de novembre del 2008

Els Mossos ja patrullen a l'Ebre però les obres de la comissaria central de Tortosa just comencen

És una nit històrica. Al punt de la mitjanit, els 432 agents dels Mossos d'Esquadren amb què s'ha completat el desplegament de la policia catalana a les Terres de l'Ebre han assumit el relleu de competències, i els primers policies han començat a patrullar a Tortosa i la resta del territori. Ahir al migdia va fer-se un acte institucional a Amposta, presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, però al matí l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, també van fer un acte solemne, en què van signar el conveni de coordinació i col·laboració entre la policia municipal i els Mossos d'Esquadra. La signatura va tenir lloc durant la inauguració de l'exposició itinerant sobre els 25 anys dels Mossos d'Esquadra, que ha quedat instal·lada a la plaça del Carrilet. Tant Saura com Bel van coincidir en assenyalar la importància de la culminació del desplegament, 14 anys després que el procés s'iniciés a la comarca d'Osona.

Però no tot és bonic. El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hem estat els últims, amb un retard d'un any respecte del que s'havia programat inicialment segons el pacte del Tinell, i també amb menys efectius dels previstos. De fet, els sindicats calculen que encara caldria un miler d'agents més al Camp i l'Ebre, per haver fet un desplegament amb totes les garanties. A més, tant la comissaria de Tarragona com la de Valls i la nova comissaria regional de l'Ebre, que s'instal·larà a Tortosa, no estaran acabades fins a l'any 2010. En el cas de Tortosa, cal responsabilitzar l'Ajuntament pel retard en la cessió dels terrenys, però també la Generalitat, que hauria tingut temps de sobra per trobar una altre emplaçament al municipi, o com a mínim per haver començat les obres. Aquest retard va provocar fa uns mesos una polèmica entre el govern tortosí i el Departament d'Interior, que no s'acabaven de posar d'acord sobre qui havia de pagar la factura dels barracons provisionals que s'han hagut de construir al costat de la comissaria de trànsit. Bel va dir ahir que les instal·lacions són "digníssimies", però avui el que hem de desitjar és que les obres vagin el més ràpid possible, perquè la nova comissaria puga estar operativa quan abans millor. Teòricament, les obres van començar la setmana passada, en els terrenys cedits per l'Ajuntament al pla portal Temple Sud i amb un pressupost de 10,7 milions d'euros. Mentrestant, els Mossos treballaran a la caserna de trànsit i a les caragoles del costat del centre comercial Sabeco. Una circumstància que no ha de fer que els nous policies que arriben al territori, tot i que n'hi ha molts que en realitat tornen a casa, deixen de treballar amb tota la seua professionalitat.

Foto: Ajuntament de Tortosa

4 comentaris:

  1. Comentari al marge ( o no tant ):
    Os imagineu un país de l'Europa occidental on la policia o les forces de seguretat estes dirigida pel màxim dirigent del partit parlamentari mes prop del que abans es coneixia com comunisme?.
    Una de dos: o ICV ja no es el que volen demostrar o ( ja deu ser això ) aquest no es un país del tot normal.

    PD. òbviament no estic dient si m'agrada o em desagrada, simplement constato.

    ResponElimina
  2. Pues, els comunistes també repartien d'osties, més que els capellans - pregunta per Stalin.
    Així, trobo coherent que ICV vulgui controlar a la ciutadania !

    ResponElimina
  3. Ho deia per l'aparent contradicció de tot plegat, hadron, i a mes deixava entreveure que la diferencia, per a mi, esta en que Catalunya no es com Espanya o França, i per tant es pot permetre aquestes "veleitats", en aquest països potser no els deixarien, com tu dius "controlar la ciutadania".
    Que conste que Saura tampoc es Stalin, eh.

    ResponElimina
  4. Cucafera; Hi han maneres molt subtils d’actuar en política.... “Sinó t’agrada on lligo el gos, lliga’l tu..” Demano perdó pel paral•lelisme, però no he trobat un exemple millor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta