10 de setembre del 2010

El XXVII Correfoc de les Terres de l'Ebre, amb 17 colles i nou itinerari

Tortosa celebra aquest divendres a la nit el XXVII Correfoc de les Terres de l'Ebre. El popular correfoc de les festes de la Cinta està organitzat enguany per Lo Golafre, entitat que celebra el seu 25è aniversari. L'acte començarà a les 20.00 hores amb la plantada de bèsties a la plaça de l'Ajuntament, i té el suport de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i de l'Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya. Per primera vegada, es realitzarà amb una data diferent del castell de focs d’artifici de final de festes, per captar el màxim d’espectadors. També es busca que el correfoc tinga una relació amb la Diada Nacional de Catalunya, ja que l'espectacle començarà a les deu de la nit amb l'encesa d'uns 200 punts de foc, i ja s'acabarà dintre de la mitjanit de l'11 de setembre. El correfoc iniciarà el seu recorregut pel centre de Tortosa des de la plaça de l’Ajuntament, entrant a l’Avinguda Generalitat, trencant pel carrer Argentina i torçant pel carrer Ricard Cirera, fins a culminar un altre cop al punt d’inici, tot formant el traçat d’un rectangle de 550 metres de recorregut. En total, es preveu la participació de 17 colles de diables, totes de les Terres de l'Ebre. Així, hi haurà més de 600 participants de Roquetes, Garcia, la Palma d’Ebre, el Pinell de Brai, Móra d’Ebre, Sant Carles de la Ràpita, Ascó, Tortosa, la Fatarella, el Perelló, l’Aldea, Corbera d’Ebre, Rasquera i Batea. Es calcula que hi participaran un total de 12 bèsties de foc, més de 300 diables i uns 200 tabalers.

2 comentaris:

  1. Gustau!! crec q hi ha un error!! 49 Bèsties de foc??
    este és lo número de persones que estan relacionats en los Dracs!! si hi han 18 colles i algunes no porten Bèstia, la resta de colles haurien de portar 4 bèsties cada 1!!!!
    Crec q en total són 18 Bèsties/Dracs!!

    ResponElimina
  2. Sí, és una errada. En concret són 12 bèsties de foc, més de 300 diables i uns 200 tabalers.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta