29 de juny del 2011

Els correbous de les Terres de l'Ebre, al '30 minuts'



Aquest diumenge, 3 de juliol, el programa '30 minuts' de TV3 emetrà a les 21.50 hores el reportatge "Els altres bous", un treball que relata la realitat més quotidiana de les festes amb bous de les Terres de l'Ebre. Els correbous, molt arrelats a les Terres de l'Ebre, van quedar al marge de la prohibició taurina a Catalunya, i al programa en parlen partidaris i detractors. Mentre que Catalunya es declarava més antitaurina que mai, a les Terres de l'Ebre es regulava la celebració dels correbous. El reportatge segueix tots els canvis i polèmiques que ha viscut la festa el darrer any, fins al controvertit inici de la temporada.

La productora Filmsnomades (Santi Valldepérez i Guillermo Barberà) i la periodista Joanna Pardos han seguit el procés durant gairebé un any, i planteja el conflicte amb què es dóna el tret de sortida a la temporada, amb els animalistes disposats a centrar la seua lluita a l'Ebre. També parla de la dificultat dels taurins per adaptar la festa a una llei -en alguns aspectes- difícil de complir, i els malabarismes polítics per justificar unes pràctiques per a molts reprovables, com el bou embolat i el capllaçat. "Tot això, explicat des de la proximitat més íntima a una societat que s'esforça a treure pit per defensar una festa que desferma passions al territori i amb els primers testimonis, sovint silenciats, d'antitaurins de l'Ebre", explica la productora. El programa també es fa ressò del vessant empresarial d'aquestes festes, i com alguns ramaders comencen a mirar cap a altres zones, com la Camarga, a França, on els correbous han esdevingut un reclam turístic que genera grans beneficicis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta