13 de novembre del 2013

L’alcalde de Vinaròs, confiat en què Indústria anunciarà el tancament total del projecte Castor



VINARÒS (Baix Maestrat).- L’alcalde de Vinaròs, el popular Juan Bautista Juan, ha afirmat aquest dimecres que els ajuntaments del Baix Maestrat necessiten saber quina és la decisió definitiva del Ministeri de Foment sobre el futur del projecte Castor. En declaracions a Canal 21 Ebre, Juan ha agraït la “contundència del Ministeri d’Indústria a l’hora de paralitzar l’activitat de la planta marina d’Escal UGS, arran dels més de 500 sismes registrats davant de la costa del nord de Castelló i de les Terres de l’Ebre. Però l’alcalde de Vinaròs ha remarcat que estan a l’espera de conèixer el resultat dels diversos informes tècnics que s’han encarregat. De fet, ha recordat que la posició dels ajuntaments de la zona és ben clara, a favor de l’aturada definitiva del projecte Castor. Juan ha afirmat que el més important és garantir la seguretat de la població.

En aquest sentit, l’alcalde de Vinaròs ha afirmat que en les darreres setmanes la població ha pogut recuperar la normalitat. Però ha insistit que a Vinaròs encara tenen molts dubtes sobre el futur del projecte que, a causa de la sismicitat induïda, ha provocat tanta intranquil·litat a tota la comarca. Juan ha recordat que el seu Ajuntament també ha demanat el desmantellament del projecte Castor si no es pot garantir la total seguretat dels béns i les persones. D’altra banda, l’alcalde ha explicat que sempre han estat en contacte amb l’empresa, ja que Escal UGS no hagués pogut amagar el que passava.

Finalment, l’alcalde de Vinaròs ha afirmat que al seu municipi no tenen constància que l’activitat del projecte Castor haja pogut provocar taques fosques al litoral, com sí que ha advertit l’Ajuntament d’Alcanar. En qualsevol cas, Juan ha afegit que confia en què l’episodi de terratrèmols no acabe afectant negativament ni la pesca ni el turisme de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta