26 de febrer del 2015

L’ocupació creix a les Terres de l’Ebre un 2’7%, el primer increment des de l'inici de la crisi



GANDESA (Terra Alta).- L’ocupació a les Terres de l’Ebre va créixer un 2’7% a finals del 2014, la primera xifra positiva des de l’inici de la crisi. Per tant, es van assolir els 47.030 cotitzants al territori. Així ho recull el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del quart trimestre de 2014, que aquest dijous al migdia s’ha presentat a Gandesa. Així mateix, el catedràtic d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre de la URV, Juan Antonio Duro, ha destacat que el darrer trimestre de l’any anterior, també per primer cop també des que va començar la crisi, van créixer tots els grans sectors, incloent-hi la construcció que ho va fer en un 3,3%. Juntament amb la construcció el sector econòmic mes dinàmic va tornar a ser el de Serveis que es perfila com el gran motor del rellançament de l’economia ebrenca amb una taxa de creixement del 3,3%, gairebé 2,5 punts superiors al del trimestre anterior. En canvi, el comerç, tot i guanyar afiliats aquest trimestre, continua creixent molt per sota de la mitjana.

Quant al nombre d’aturats, per quart trimestre consecutiu es redueix en termes interanuals. Així, el quart trimestre del 2014 els aturats a les Terres de l’Ebre eren 14.334, 533 persones menys que el trimestre anterior. Això significa una caiguda del 7,1% del nombre d’aturats. Aquest atur s’ha reduït en les quatre comarques, amb una major incidència del -9% a la Terra Alta. Per edats, únicament els majors de 50 anys continuen engrossint aquesta llista. En aquest sentit, Duro ha remarcat la necessitat d’aprofundir en “plans de xoc” per a la integració d’aquest col·lectiu al mercat laboral.

Pel que fa a l’atur per municipis, es pot dir que ha baixat en tots, principalment a Gandesa amb un 14%, seguit de Roquetes amb un 12,6% i Alcanar amb un 11,5%, amb l’excepció de Móra d’Ebre on ha crescut un 1,1, i l’Aldea on també ha augmentat un 3,9%. En propers butlletins, la càtedra vol incloure dades sobre el perfil del tipus de contractació i també sobre el volum de cotització que es registra al territori. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta