4 de novembre del 2015

El Bisbat de Tortosa vol evitar el tancament de les parròquies més menudes



TORTOSA (Baix Ebre).- El Bisbat de Tortosa ha tancat l’exercici ordinari 2014 amb un superàvit de 313.000 euros, mentre que l’extraordinari ha registrat un dèficit de 39.651 euros. Pel que fa a les parròquies, les 141 parròquies de la Diòcesi han aconseguit un resultat positiu de 229.904 euros. Així, tot i haver superat el dèficit d’exercicis anteriors, algunes parròquies segueixen tenint problemes per mantenir-se i fer front a les despeses. L’ecònom diocesà del Bisbat de Tortosa, mossèn Víctor Cardona, ha afirmat que la principal preocupació són les esglésies petites que no poden subsistir. I és que els ingressos de les parròquies provenen en un 92% de les donatius dels feligresos com també el 20% dels ingressos de la diòcesi de Tortosa. Segons Cardona, l’objectiu principal és evitar el tancament de cap d’aquestes parròquies.

Des del Bisbat de Tortosa també participen en la difusió de la nova llei de mecenatge que aplica més incentius fiscals a fer donatius, també els que es fan l'Església. Aquest 2015, els primers 150 euros aportats tenen una desgravació del 50% i l'any que ve serà del 60%. La resta del donatiu tindrà una desgravació del 27,50% aquest any i un 30% l'any 2016. Per aquest motiu, el vici-ecònom diocesà, mossèn Llorenç Callau, ha destacat que és important que per totes les donacions que es facin en mà als mossèn de les parròquies es demani un reguard.

El 15 de novembre se celebra el Dia de l'Església Diocesana, una jornada dedicada "despertar la solidaritat " dels cristians cap a la seva Església i "perquè renovin la seva pertinença a la comunitat de la fe". Sota el lema “Una Església i milers d'històries gràcies a tu”, la campanya pretén "sensibilitzar a la gent perquè continuï aportant” a l’Església. La jornada també vol agrair les accions d’ajuda i voluntariat. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta