3 de novembre del 2015

Tortosa tindrà una ruta literària sobre Gerard Vergés al parc municipal



TORTOSA (Baix Ebre).- La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha avançat aquest dimarts alguns detalls de l’acte que l’Ajuntament de Tortosa farà per honorar la figura del poeta Gerard Vergés, que va morir la diada de Sant Jordi del 2014. El consistori tenia el compromís de dedicar un espai de la ciutat a Vergés, i finalment es farà el proper 28 de novembre amb la creació d’un itinerari literari que s’ha dissenyat per al Parc Municipal Teodor González. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Queralt ha assenyalat que la ruta serà un nou actiu turístic i cultural per a Tortosa, ja que preveu la instal·lació d’unes plaques metàl·liques amb fragments de l’obra del poeta i codis QR que enllaçaran amb més informació sobre la producció literària de Vergés. L’itinerari quedarà instal·lat al camí que va des de les escales d’accés al parc municipal fins a l’antiga llotja, on ara està ubicada la Casa dels Gegants.

En la mateixa línia, Queralt també ha explicat que el proper 27 de novembre es presentarà a Tortosa la reedició de l’obra poètica de Gerard Vergés, que ha impulsat l’editor ebrenc Emili Rosales de la mà d’Edicions Proa. La regidora de Cultura ha remarcat que la reedició de l’obra poètica de Vergés és una notícia excel·lent i molt esperada. De fet, hi ha algunes obres del poeta tortosí que feia anys que no es podien adquirir, i que només es podien consultar a les biblioteques.

D’altra banda, els actes d’homenatge a Vergés, així com els de reconeixement a Manuel Pérez Bonfill, formen part del programa previ a la celebració a Tortosa de la Nit de Sant Llúcia, la 65a Festa de les Lletres Catalanes que tindrà lloc el proper 11 de desembre. Queralt ha destacat que Òmnium ha previst actes a les quatre comarques de l’Ebre, així com l’esforç logístic per acollir el miler de persones que participaran en l’acte al pavelló de Remolins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta