27 de desembre del 2008

Resum del 2008: gener, nova ordenança de locutoris de Tortosa

La primera polèmica social i política del 2008 a Tortosa va ser la redacció i aprovació de l'ordenança de locutoris, que el govern de Ferran Bel va aprovar el 18 de gener. Fins aquell moment, Tortosa tenia aproximadament un locutori per cada 1.000 habitants. Així, amb l'objectiu de frenar la concentració d'aquest tipus de negocis, el govern va impulsar una normativa que tenia l'objectiu de regular la instal·lació de nous locutoris. La normativa pretén impedir la instal·lació de nous locutoris a menys de 200 metres dels actuals, prohibir-hi la venda de begudes i aliments, i establir límits en els horaris. A Tortosa hi havia una trentena de locutoris en funcionament i cinc més en tràmit, la meitat dels quals es concentraven al nucli antic. En línies generals, la nova ordenança impedeix la instal·lació de nous locutoris a menys de 200 metres dels actuals, prohibir-hi la venda de begudes i aliments i establir límits en els horaris, però també busca introduir millores tècniques per garantir un millor servei als usuaris. D'altra banda, un dels aspectes que va passar més desapercebut, enmig del debat polític sobre la seua validesa jurídica, va ser el règim de sancions de la nova ordenança. Les multes es determinen en funció de la gravetat de la infracció i oscil·len entre els 150 euros de les infraccions lleus i els 900 euros de les molt greus. A més, la comissió de més d'una falta molt greu en el període d'un any se sancionarà amb una multa de 1.800 euros, i també amb la clausura de l'establiment per un període de temps no inferior a un mes ni superior a sis mesos.

D'altra banda, al gener del 2008 també es va presentar el pla d'acció municipal (PAM) de l'Ajuntament de Tortosa, el govern de Bel va contractar un gerent d'esports, van començar les obres a l'avinguda Felip Pedrell, el consell executiu de la Generalitat es reunia per primer cop a Tortosa, la PDE començava a alertar del perill d'un transvasament a Barcelona, Manel Saltor (CiU) deixava la política activa a Móra d'Ebre, i el conseller Puigcercós anunciava que les vegueries entrarien en vigor després de les eleccions del 2011.


També pots llegir:
-El govern tortosí prepara una ordenança per restringir l'obertura de més locutoris
-El nou comerç del nucli antic de Tortosa
-El govern de Tortosa aprovarà demà la nova ordenança de locutoris
-Tortosa també ha restringit l'obertura de bancs i immobiliàries al centre comercial
-L'ordenança de locutoris de Tortosa estableix sancions de fins a 1.800 euros
-ICV prepara al·legacions contra l'ordenança de locutoris de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta