27 de desembre del 2008

Resum del 2008: febrer, Tortosa manté el 13 de Gener i l'Ebre entra en precampanya

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va rebutjar el 4 de febrer, amb els vots de CiU i el PP, i amb l'abstenció dels regidors d'ERC, una moció d'ICV en què es reclamava canviar el nom del barri 13 de Gener, que commemora la data en què les tropes de Franco van ocupar totalment Tortosa. La moció va generar un intens debat polític en què el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va defensar la seua posició recordant que l'11 de setembre és la diada nacional de Catalunya tot i que representa la pèrdua de les llibertats. Jaume Forcadell (ICV) va lamentar la visió d'ERC i els va proposar que el govern declari festa local el 13 de gener. El ple també va rebutjar, amb els vots de CiU, el PSC i el PP, el canvi de nom de la plaça d'Espanya. En aquest punt, ERC sí que va donar suport a ICV, però aquesta modificació de la nomenclatura tampoc va prosperar.

També al febrer, la gestió de l'aigua va entrar definitivament en la precampanya electoral, i l'Ebre va tornar a centrar l'escena social i política. Duran advertia que CiU rebutjaria entrar en qualsevol govern que volgués fer un transvasament, mentre que Sirera proposava recuperar primer el pla d'obres del Delta. Mentrestant, el delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, defensava la interconnexió de xarxes, tot avançant una de les polèmiques més fortes de l'any al territori. Les paraules de Sabaté van generar un fort debat al PSC, i el tortosí Joan Sabaté va contestar el seu company de partit. Al mateix temps, la PDE desconfiava que CiU hagués renunciat als transvasaments, i Carme Chacón prometia a Tortosa que el PSC-PSOE eren l'única garantia per deixar-los al calaix. Pocs dies després, els regants del Delta i l'Ajuntament de Tortosa es posicionaven contra la venda d'aigua dels pous de Tarragona a l'àrea metropolitana de Barcelona, fet que va ser criticat pel PSC i ICV.

D'altra banda, començaven a saber-se més detalls sobre la futura vegueria de l'Ebre, que podria tenir la seu a l'actual Consell Comarcal del Baix Ebre. A més, la Generalitat aprovava les noves àrees residencials estratègiques, i a Amposta hi havia una manifestació en defensa de les tradicions de les Terres de l'Ebre, mentre els caçadors de Tortosa s'exposaven al tancament del seu vedat per l'ús indiscriminat de verí. Finalment, també va saber-se que la nova carretera de Tortosa a Roquetes tindria quatre carrils i un carril bici, i que Tortosa rehabilitarà l'antiga església de Sant Antoni per fer-hi el museu dels passos de la Setmana Santa.

Pots veure tots els articles del febrer del 2008, tot clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta